hur har du sönder din telefon?

Jag har dränkt min telefon, nu funkar den inte. Jag grät ihjäl den. Tårar är vatten och vatten är inte bra för telefoner, prata således inte telefon under en timme långa gråtattacker.




För övrigt var Lars Ohly lysande i SVT:s partiledarutfrågning idag.

utan titel

"Men på K:s strupe lade sig den ene herrns händer, medan den andre stötte kniven i hans hjärta och två gånger vred den runt. Med bristande ögon kunde K. ännu se, hur herrarna, nära intill hans ansikte, lutade mot varandra med kind mot kind, iakttog det oåterkalleliga avgörandet.
- Som en hund! sade han, det var som om skammen skulle överleva honom."


vad du än tror kan du aldrig rätta till någonting..

alkoholmonopolet (kan det finnas en mer avtändande rubrik än denna?)

Jag tror att alkoholmonopolet är bra eftersom jag tror att ju mer lättillgänglig alkohol är för minderåriga, ju mer kommer ungdommar att dricka - i asllt yngre åldrar. Jag tror även på en höjning av åldersgränsen på folköl till 20 år. Min sambo och en polare till mig säger att det bara kommer leda till att folk dricker mer hembränt. Jag säger att "ja, visst kommer vi som inte är 20 men fortfarande blivit fulla på folköl att vilja bli full igen. Jag tror dock att folköl med åldersgräns 20 år leder till att färre kids dricker folköl" med argumentationen "Jag ser inget problem i att artonåringar dricker folköl, problemet med arton år som åldersgräns på folköl leder till att de artonårigas polare som är sexton utan tvekan kan få tag i folköl eftersom det är fullt rimligt med vänskap som sträcker sig ett par år över åldersgränserna. Genom en åldergräns på tjugo för köp av och arton på förtäring av folköl kan vi dock förhindra att alkoholfgörtäringen fortsätter att klkättra neråt i åldrarna.". De vidhåller att kids kommer dricka sig fulla på hembrännt. vad ska jag göra???


skål

paroll

Jag kräver att du tar mig men i rätt ställning
jag kräver att du intar rätt ställning
ta rätt inställning till KRAV
kräv att få dagens rätt ställd på bordet om ett tag
Ta ställning - kräv din rätt

kanske är det..

Kanske är det på grund av samtalen jag haft med vänner tidigare idag, kanske inte. Jag tror på "inte". Men när jag går hem från krogen är jag inte rädd. Jag har fått förklara för en manlig vän att många tjejer är rädda när de går hem från krogen. Jag har fått förklara för en kvinnlig vän att jag förstår varför tjejer är rädd när de går hem från krogen. Lik förbannat ser jag som någonting av det ultimata beviset för att jag faktiskt har rätt: Jag är inte rädd när jag går hem, inte ens när jag går över en helt kolsvart bit och en fotoblixt slår mot mig. Jag tänker att "det var säkert baranågon form av automatisk rörelsedetektor, jag är ju trots allt vid en skola". Jag kan inte förstå och jag vet inte hur jag ska få människor att verkligen förstå att 50% av Sveriges befolkning är ständigt rädda när de är ute sent på kv'ällarna, hur fan ska jag bära mig åt?

Dansa samba med mig

Dansa din jävel. Står du still en sekund exploderar du, så dansa nu, ditt usla svin. Hoppa, högt över alla ribbor och mål som kan tänkas sättas för dig, hoppa och tänk fan inte på hur du ska landa. Sov, du din smutsiga gris, ja sov för fan. Du ska fan inte tro att vaksamhet eller ens vakenhet är att önska. Sov, somna in, lägg dig i dvala eller ide (vad du anser passar sämst) och vakna aldrig upp igen, om jag inte ber dig. ligg tyst åtminstone, är du vaken så okej, men håll fan ta mig käft! För du intresserar mig inte. Sov, stöna, dö eller förgås i apati eller tristess - det är mig fullständigt likgiltigt. Tro bara fan inte att du duger.


och räkna sen inte med att jag ska bry mig.....

Leijonborg är en e-postbluff

Jag använder mig av det eminenta "open source"-alternativet till Microsofts epostklient Oulook Express. Förutom att det är en open source klient har den två mycket bra funktioner, dels ett självlärande skärppostfilter och en funktion som speciellt märker ut mail som kan innehålla en bluff och som på något sätt försöker lura dig att köpa någonting, göra någonting etc. alltså, olika typer av potentiella epostbedrägerier. Jag prenumererar på Lars Leijonborgs nyhetsbrev (Man utmäns till hans "rådgivare" om man gör det och det vill man gärna vara!) Det är med skadeglad förtjusning jag nu inser hur bra Thunderbirds bluff-utmärkning fungerar!


E-postbluff

Jag kan hålla någonting vid liv

Att hålla någonting vid liv har varit svårt för mig. Jag har väldigt ofta levt sporadiskt, haft svårt att knyta an till någonting till fullo och mycket ofta dör allt jag vill hålla vid liv ut. Nu har jag gjort ett ärligt försök och jag tror jag kommer lyckas. Jag har anlaggt en balkonglåda med basilika, oregano och en chiliplanta.

Lögnen blir sanningen och sanningen blir subjektiv

Palestina blöder, Libanon blöder. USA och Israel fortsätter döda. Jag vill bara gråta.

De som sagt att Jan Guillou inte är bra politiskt får f*n ta och tänka om.
Ali Esbati skrev ett kanoninlägg på sin blogg om det pågående folkmordet i Gaza och Libanon och reffererade till en kolumn skriven av Jan Guillou på Aftonbladet. Båda texterna riktigt bra, läs dem!


lögnen blir sanningen och sanningen blir subjektiv



Krock och festivaler - BILDEXTRA

Igår krockade jag. Jag blev rammad i sidan av en lastbil. Bilen jag körde var en hyrbil, den kommer inte hyras ut på länge. Hade lastbilen träffat en meter längre fram på bilen hade jag fortfarande legat på intensiven. Jag blödde näsblod, min vän, sambo och medresenär, Björn, blödde också näsblod. Vi mår bra. Sjukt, men ganska häftigt.. jag fick åka ambulans!

Rubriken lovar bilder, tyvärr inga bilder från krocken, men förhoppningsvis kommer det! bilderna handlar om mina festivalupplevelser, eller snarare de festivalupplevelser jag utdelat..


Jag har av någon outgrundlig anledning inte skrivit något om mina festivalvisiter i sommar. De har varit tre till antalet: Roskilde, Peace and Love och Krokstrandsfestivalen. Roskilde var sjukt stort och helt enormt bra, Sigur rós, why?, Thåström och 79000 besökare. Ni som var där förstår, andra kan gissa. Peace and Love besökte jag i egenskap av Ung Vänstermedlem, vi delade flygblad, hängde med folk och diskuterade politik, ni som var på festivalen och hängde med oss förstår, andra får fantisera. Krokstrand är en liten festival utanför Strömstad, det var mycket trevligt. Jag och min gode vän Galta - Rille - uppträdde och bjöd på en halsbrytande kombination av musik, visa, poesi och korvgrillning. Helt makalöst, ni som var där förstår vad jag pratar om, andra får gissa. Nedan finns lite bilder från uppträdandet.

Jag, krokstrand 06
Jag läser dikten "Sex och Samlevnad"
kovgrillning på krokstrand
Korvgrillningen äger rum medan vi framför en sång på klarinett, sång och gitarr
Jag stämmer guran och rille laddar upp
Jag stämmer gitarren, Rille laddar upp.. Före vår entré

Settle for nothing

Var har Zacha de la Rocha tagit vägen? nåja, texter kunde den jäveln skriva, iaf. Audioslave fattas honom...


A jail cell is freedom from the pain in my home
Hatred passed on, passed on and passed on
A world of violent rage
But it's one that I can recognize
Having never seen the color of my father's eyes
Yes, I dwell in hell, but it's a hell that I can grip
I tried to grip my family
But I slipped

To escape from the pain in an existence mundane
I gotta 9, a sign, a set and now I gotta name

Read my writing on the wall
No-one's here to catch me when I fall
Death is on my side....suicide!

A jail cell is freedom from the pain in my home
Hatred passed on, passed on and passed on
A world of violent rage
But it's one that I can recognize
Having never seen the color of my father's eyes
Yes, I dwell in hell, but it's a hell that I can grip
I tried to grip my family
But I slipped

To escape from the pain in an existence mundane
I gotta 9, a sign, a set and now I gotta name

Read my writing on the wall
No-one's here to catch me when I fall
Caught between my culture and the system....genocide!

Read my writing on the wall
No-one's here to catch me when I fall
If ignorance is bliss, then knock the smile off my face
Yeah!

If we don't take action now
We settle for nothing later
Settle for nothing now
And we'll settle for nothing later
If we don't take action now
We settle for nothing later
We'll settle for nothing now
And we'll settle for nothing later

If we don't take action now
We'll settle for nothing later
We settle for nothing now
And we'll settle for nothing later
If we don't take action now
We settle for nothing later
We'll settle for nothing now
And we'll settle for nothing later


Jag är inte rädd längre

Jag är inte rädd längre
jag flyter och oron har laggt sig.
Båten vi åkte på, den som
var nära att sjunka
är inte nära att sjunka
och jag är inte rädd
längre
för jag flyter
kall
och båten ligger på botten
i spillror