Sex och Samlevnad

Imorgon annekterar jag Västkusten. Ska uppträda på krokstrandsfestivalen. Det ska bli kul, jag har precis skrivit klart en dikt jag ska läsa där, den heter Sex och Samlevnad; - Uppdaterad 070324


Ska vi prata, för allmän trevnad, om sex och samlevnad

många säger det mest för att ha det sagt, men vi knullas hårdhänt av makten

det är lätt att tala väder i soffor av läder

och slippa tänka på bomber som utplånar städer

det här är inte poesi, det är landstigningen i Normandie

det här är pennan som brann när Baghdad försvann

det är den gasmask agenten bar när han kamouflerades av napalm

det här är den halm mina kamrater gömde sig under i Gaza

det här är fasa och myteri

det är ett Blitzkrig

 

Men som sagt, sex och samlevnad; Jag ser på världen genom lustiga husets speglar men sneglar bredvid och ser kvinnor som kastar sina kroppar i takt med musiken som förseglar skriken och så sakta skymmer det för mina ögon och för liken. långa lekande lätta laster leker lekar långt från ett trångt land på blodig sand hoppar jag över nästa dans och sätter mig och tänker på en värld i sans...

 

ni klär er i kläder som visar att det tär på er att jag är er och allt ni velat vara, jag bär allt ni velat bära - och det med ära. jag visar rätt visa och rättvisa visioner av sammanbitna sanningar och summerar mot vilka framtider vi framskrider i år. Om inget ändras kommer era barn inte se ert grånande hår. Och det är som Zach sa:

 

                 (på grund av Niña, Pinta,

                 Santa Maria

                 en snara, en våldtäkt

                 och slagfältets herre

                 orangea agenter

                 och präst i Hiroshima

                 har du en väckarklocka? ställ den!

                 och vila dig i elden)

 

i långa längor i lagårdar ligger lagligen lagade kroppar och droppar av blod och längre bort, i en trång gång ligger allt för trasiga rester var brott var lingvistiskt, enligt tester. Era skämt och plattityder tyder bestämt på att det aldrig fanns likgiltighet, det är tyst acceptans. Men för all del George Bush du har fel krig är inget TV-spel.

Jag vill grina men mina tårar börjar sina

- Israel ut ur Palestina!


Den yra yran

Att vara nykter på ett ställe som Orsa yran, vars uppgift är att samla massa människor som gillar att vara kopiöst fulla och att lyssna på musik, är inte så kul. Igår var trevlig men samtidigt var det en kväll som gav upphov till ångest. Skönt att man inte ska bli sån på några månader - full alltså.

Det galna är att springa på flickor som kan få en att tappa balansen. En flicka som ler ett vackert leende och som därmed slår ut alla mina åtta sinnen. Möjligvis fråntaget syn och hörsel... Jag blir larvig, tafatt och oförmögen att  säga någonting vettigt. Jag tappar förmågan att konversera på ett normalt sätt.. Jag blir ett patetiskt kryp och ett för litet barn i för stora moccasiner, så att säga.

Tragiskt att säga det.. men sju helvete vad hon är vacker. Som sagt...

she must know the arts
of firing venomous darts

through hearts

solidaritet

Efter att ha betvivlat at tså många över huvudtaget läste här, än mindre brydde sig om jag skrev någonting har jag fått en anmärkning på at jag borde skriva oftare. So I did... inte jätte nöjd. förhoppningsvis blir jag hyggligt klar med den till 27-29 juli då jag ska uppträda på Krokstrandsfestivalen i år igen! Jag har tagit till mig doktor kosmos gamla meddelande; "Arbeta för att motverka den svenska poesins beröringsskräck för kollektiva frågor". Jag känner mig pinsamt dålig på det men här är det... typ.


Jag ser på världen genom lustigahusets speglar men sneglar bredvid och ser kvinnor som kastar sina kroppar i takt med musiken som döljer skriken och så sakta skymmer det för mina ögon och liken. Ljudet av ögon som stängs är många och de som ser och protesterar har laggts till det fögångna långa lekande lätta laster leker lekar långt från fasans rötter och långt från frukten och tukten av människor, långt från lukten av människor, långt från alla döda människor lever sukten efter den söta frukten den som inte är fruktan. från Auschwitz till Österns röda ros och en sexfaldigad die Mauer och ockupation.

naturens under

Jag är rädd för åskan...

Naturens under

Luften blir klarare när åskan går och nu är det bara att konstatera att luften är klar. Jag skakar och fånler, jag lägger mig stilla ner och skrattar åt livet. Jag är redo, kör!

hoppsan, hur kunde det bli så?