Politisk satir - MUF ligger på lur

Politisk satir har hamnat väldigt mycket på tapeten på sistone. partier och ungdomsförbund förväntas tycka om varandra och man blir chockad när socialdemokrater känner ett starkt förakt mot moderater. Politiken har blivit ett jippo. Fritidsintressen: politik. Som när man var liten och satt i sandlådan och sa att man gick på fotboll, "jag går på politik". Jag står inte ute och fryser för att det är kul, jag skolkar inte för att dela flygblad eller hålla klasspressentationer eller vara med på debatter för att det är roligt, jag gör det för att jag måste. Jag gör det för att jag måste för att kunna sova gott om natten. Politik är inte kul alla gånger, men det är fan ta mig det mest centrala för min överlevnad.

Så tillbaka till den politiska satiren..

Jag läste
dethär på Ali Espatis blogg. Precis som han skriver finns det här en tydlig poäng i bilderna som (S)-ledningen skall ha spridit. Detta till trots stirrar sig borgerligheten och borgerlig media sig blinda på att det är hemskt och att man som politiker måste kunna upp föra sig och hej å hå. Som vanligt är Lars Leijonborg den som är snabbast framme för att leka upprörd. Men vad är då detta? Ett spel där man, med hjälp av en linjal, misshandla skolminister Ibrahim Baylan tills han säger att friskolor är bra. Min första tanke blir "klassisk borgerlig dubbelmoral, de är snabbast med att anmärka på andras missar trots att de är lika goda kålsupare" men sen slås jag av någon ting, det här är uppriktighet, ärlighet och en del av svensk politik som verkligen står för sina åsikter. för de tär precis det som Allians För Sveriges skolpolitik innebär; att du ska plågas till att lära dig och tycka rätt saker i form av bestraffningar och hårdare tag. Så det är kanske inte alls så att MUF:s spel för friskolor är så dåligt - den är ju sann - precis så vill de ha det!

"Gustav III dog av tuberkulos"
*smisk smisk*
"förlåt, han blev skjuten 1790"
*smisk smask*
"1792"
"duktig idiot - NÄÄÄÄÄSTA!!!"

Tips på läsning: Ali Esbatis blogg - "Ledande moderat uppmanar till tortyr av invandrare"

Börjes kamp mot snöänglarna

En vårdag i Januari? haha, ja, det var en vårdag i januari - det var det då, för jag vet inte hur länge sedan, kanske var det en månad men vad gör det? för då var jag undantaget som bekräftade regeln - när det är vår en januari dag. För det är jag som är pojken som skriver in mig som Björne istället för björn hos tandläkaren, bara för att det ger en folkligare relation till den kliniskt rena tanten och mina nyborstade tandrader.
-"rycka ut tänder", säger hon
-"jaha", säger jag "men det är ok, det skulle ändå aldrig funkat mellan oss, för det är dig jag älskar"
haha, men vad säger jag? nej, jag är inte rädd för tandläkaren, jag ler och säger att jag längtat så efter henne och att hon gärna får rycka ut en tand till bara jag får stanna. Men hon har en ny patient säger hon så jag reser mig upp, kysser den häpna tanten och säger, "nej, men jag förstår, det skulle ändå aldrig funkat mellan oss"
hon stirrar på mig och jag börjar skratta och springer ner på Fridhemsplan och jag skrattar hysteriskt. Jag skrattar hysteriskt åt att det ser så roligt ut när det lilla som finns kvar av snön, i form av slask, stänker upp på mina ben när bilar åker förbi. jag slänger mig ner i snön och ser mot solen och jag gör fjantiga grimaser åt människorna som tittar på mig när jag ligger i snöslasken och gör snöänglar denna vårdagi januari - det blir inga snöänglar för snön är på väg bort. Så jag ser mot solen och konstaterar att första ronden är slut, Solen, vi vann den med 1 - 0. Nästa rond börjar i sommar - då går vi på knock, ser jag en snöängel då så dödar jag den.

haha, fyfan.. glädjerus kan komma plötsligt O_o :)

Bloggare Börje

likt en fluga som fastnat i den söta saften och nu sprattlar sig till döds tänker jag: "jaha, det blev så, alltså", jag tänker "nu har jag en blogg". Jag har precis börjat skriva på mitt första inlägg och kommer förmodligen bli helt såld på det.

Igår stod jag på ett gummigolv i en idrottshall i Borlänge och skrek som värsta beatles-fanet gjorde på 60-talet. Thåström spelade i Maserhallen och jag var där och såg så mycket fram emot det. Aftonbladet hade givit turné-premiären 5 plus och jag var laddad. Jag var laddad - Thåström tryckte av - jag exploderade. Det var fantastiskt. Sen drack vi folköl och pratade om facket och fackliga rättigheter. Det var bra.


Jag fick en bild som jag tyckte om igår. En flicka som så innerligt älskar pojken vars kind hon nu nuddar med sin högra hand. De ser inte på varandra - de kan inte - för deras kinder nuddar försiktigt varandra och flickans tumme rör sig långsamt över hans kind. Det ligger något vackert öve rdet hela, stillsammt återhållet men ändå så brinnande åtrått. Bilden jag fick på S2 i Borlänge bestod i precis den stunden då flickans tumme träffar pojkens mungipa och hon stelnar till, för han ler inte. Mungipan är helt avslappnad och den åtrående flickan åtrå vänder just i denna stund till att bli förtvivlan. Jag tyckte det var mycket vackert  - tragiskt men vackert.

på lovet ska jag bokföra - det ska bli mysigt

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!