så sant...

"gröna kullar, röda krogar
gråa himlar, svarta öl"

Nostalgi

"EU:s valutauniuon är skapad just för att människor inte ska kunna välja en annan politik. Det har man gjort genom att lägga valutan i en centralbank där vi inte har insyn, där protokollen hemligstämplas på 30 år och där man inte får lyssna på folkvalda. Instruktionerna, själva politiken, ligger i EU:s fördrag, just därför att vi inte längre ska kunna välja att ändra på den i ett allmänt val. Det är s mycket svårt att ändra EU:s fördrag och jag menar att det här är grundläggande, oavsett om man står till vänster eller stå om man står till höger så är rätten at välja en annan politik, rätten att välja en annan ekonomisk politik, den är grundläggande och den upphävs till stor del med EU:s valutaunion."


Ni som förstår förstår och imorgon åker jag till Dublin för att träffa en människa jag inte träffat ungefär sedan raderna ovan klingade ur stereon på allvar, det kan bli spännande.


Andra bloggar om:
, , , , , , , , ,

vilken verklighet lever DU i?

Flamman är fantastiskt bra. En oberoende socialistisk nyhetstidning med mycket granskande och intressant journalistik, ett måste som motpol till den borgerliga mediedominansen. När granskande journalistik inte hjälper så måste man dock få garva åt hur sjuk världen är - även för detta syfte är Flamman underbar. noterar på ledarsidan 15 februari (nr. 7/2007)  följande notis


"Ekonomisk Realism
Aktieutdelningarna förväntas under våren ge 200 miljarder till aktieägarna. Låt oss blygsamt påpeka att det är tio gånger mer än hela studiestödssystemet. Mer än tre gånger mer än vad vänsterpartiets förslag om (61,2 miljarder) om att anställa 150 000 i offentlig sektor. Frågan är om det inte ensamt skulle finansiera sex timmars arbetsdag. Vilken tur att det går till nya vattenskotrar och stadsjeepar i Vellinge och Danderyd"


Andra bloggar om: , , , , , , ,

republik - nu!

Sitter och tittar (i tio minuter) på "Prinsar och Prinsessor" på 4:an. Det är härligt - monarkin är en rest från den stolta tid då vår nation var en krigsmakt med en förtryckande regim, det känns väldigt bra. Republik - nu!



Andra bloggar om:
, , , , ,

kul...

fick du ~ igår?

klockrena ordlekar


Jag lyssnar på
K'naan (Keynaan - the dusty foot philosopher) och noterar en fantastiskt bra ordlek i låten "I was stabbed by Satan".

"so bloody when the car comes to a stop,
the police with the big glocks, will em out
they say freeze but there?s only one comin out,
there?s two dead with a lethal gun to his head,
its stupid, should have played ball instead"

klura på den du!


Andra bloggar om: , , , , , , ,