Centerkvinnorna vid spisen

Min mor besökte för ett par dagar sedan marknaden Mat kring Siljan. Där hade hon blivitpåhoppad av en överdrivet trevlig kvinna från Centerkvinnorna, en kvinnoorganisation inom centerpartiet. Hon blev tillstucken ett tjockt häfte som hette "Mat för dagen", på baksidan ser vi Maud Olofsson posera med ett stort bylte sallad i famnen, bredvid en kvinna jag inte känner igen, som också har något stort grönt i famnen. Kvinnorna ser lyckliga ut. För mig är det mest naturliga att ett häfte som heter Mat för dagen behandlar massvälten i världen, hur de stora klyftorna mellan syd och nord kan elimineras, men icke. Mat för dagen är en kokbok, med ett tjugotal olika recept i.

När DN i förrgår publicerade
en ledare om de olika partiledarnas, i allianspartierna, uppgifter inom alliansen och Maud Olofsson hålls fram, dels som den flitigaste och bästa EU-kramaren och dels som en "morsa-feminist" så faller bitarna på plats. När hon säger sig vara feminist är det efter definitionen "kvinnor ska utföra det obetalda hemarbetet och serva sin man, men hon ska respekteras när hon gör det - trots att hon är kvinna". Att Maud Olofsson ser det effektivaste sättet för Centerkvinnorna att nå ut till sin målgrupp är genom kokböcker med för- och eftertext med (c)-politik gör det hela väldigt tydligt. Maud Olofsson vill inte se klyftorna mellan könen grusade, hon är en särartsfeminist som menar att kvinnor hör hemma vid spisen - om man inte har råd (vilket alla i hennes verklighet har) med en piga.


I samma ledare beskriver man självfallet även Lars Leijonborgs uppgifter i alliansen:
"I stället har folkpartiledaren Lars Leijonborg i den här valrörelsen den svåra uppgiften att balansera kraven på lag och ordning och hårdare tag i skola såväl som bland invandrare mot den traditionella socialliberala hållningen."
Folkpartiets rasistiska politik beskrivs endast väl inbakat i massa annat, så att läsare som inte är uppmärksamma inte ska tänka på det: "hårdare tag [...] bland invandrare"

De här människorna står för det jag inte vill se vid makten: Rasism, antifeminism och underkastelse gentemot EU. Allt detta lyckas DN:s ledarsida åskådliggöra. Vill du eller vill du inte ge makten åt dessa människor? Det börjar bli dags att ta ställning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback