Aftonbladet uttalar sig angående populism

Hittar, via Venezuelanyheter, en artikel från Aftonbladet om Venezuelas socialistiske president Hugo Chavez. En väldigt flummig artikel med väldigt många under-bältet-slag och insinuationer. Det jag dock finner roligast är följande:

"Trots att demokratiskt valde Chavez stryker kommunistdiktaturer medhårs är han ingen traditionell vänsterman. Snarare är den gamle officeren populist. Poppis bland sitt lands fattiga för att han använder oljerikedomen till bättre sjukvård och bostäder."

Det må vara sant att Chavez inte gjort mycket för att omfördela storkapitalet, men att kalla det populistiskt att driva vänsterpolitik bara för att det är populärt hos stora delar av befolkningen är nonsens.

Kommentarer
Postat av: Venezuelanyheter

Ja, det är ju populärt att beskriva Chdvez (och andra ledare som råkar vara icke-vita) som smått tokiga pajaser. Folk verkar ha svårt att föreställa sig att en halvindian kan vara högskoleutbildad, vilket Chavez är.

Chavez förmåga att nå fram till folk genom att tillsammans med dom förändra deras liv och hans uppenbara talang när det gäller att "fånga" en publik är inte nackdelar, utan gigantiska fördelar.
Man har ju ingen nytta av en vänsterledare som uttrycker politiken i för folk okända ord, istället är det ju alldeles strålande att sockra med lite allsång, några sköna punchlines mot USA och givetvis en fast grund av genomtänkt ideologi och politik.

Delar av Chavez tal finns för de som kan spanska eller känner nån som vill översätta på www.youtube.com , sök efter t.ex. "radioaporrea" och klicka in på den användaren. Den uppdateras i stort sett dagligen med nya videoklipp från Venezuela.

Postat av: Jenny Grannas

Om folket GILLAR politiken man för, eller rent av TJÄNAR PÅ DEN - då måste det vara någonting som är fel! Helt klart. *hrm*

2006-10-10 @ 10:35:18
URL: http://grannas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback